Water!

Nu het weer lekker warm begint te worden is het verstandig om voldoende water te drinken (uiteraard ook als het weer minder is).

Water is een gezonde manier om je lichaam van vocht te voorzien. Het drinkwater uit de kraan is in Nederland van goede kwaliteit.

Kraanwater is beter voor het milieu
Kraanwater is 30 tot 1.300 maal beter voor het milieu dan flessenwater en alle andere dranken uit de fles. Dat komt vooral doordat voor kraanwater helemaal geen verpakking nodig is.

Je eigen flesje bijvullen. Als je voor onderweg water uit een flesje gebruikt, dan is het beter als je deze steeds vult met kraanwater. Zo spaar je het milieu. Wel bestaat de kans dat ze vuil worden en er bacteriën in gaan groeien. Als je vaker uit een flesje drinkt, spoel het flesje (inclusief de dop) goed om met warm water en afwasmiddel en laat hem goed drogen. Doe dat als het kan elke dag. Zo wordt de bacteriegroei vertraagd. Of stop het flesje samen met de dop in de vaatwasser. Ziet het er erg smerig uit, koop dan een nieuw flesje.

Voedingsadvies

Water heb je dagelijks nodig en staat daarom in de Schijf van Vijf. Kraanwater heeft veel pluspunten: het bevat geen calorieën, het tast je tanden niet aan, het is goedkoop, goed voor het milieu, makkelijk mee te nemen en overal verkrijgbaar. 


Het advies voor volwassenen is om per dag 1,5 tot 2 liter te drinken. Dit hoeft niet alleen maar water te zijn. Alle dranken tellen mee. Naast water staan koffie en thee zonder suiker in de Schijf van Vijf. 


Bron: Voedingscentrum.nl

Jouw Reactie…

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.